Under helgen gick den europeiska bartendertävlingen Absolut Invite av stapeln i Stockholm. Norra Europas bästa bartender 2013 skulle koras. Vinnare av årets tävling blev Patrick Seppä från Finland.

− Jag är så glad, vill bara säga att allt är möjligt och att hårt arbete lönar sig, säger Patrick Seppä efter att ha klivit högst på pallen.

På andraplats kom svensken Micke Karlsson från Marie Laveau/Little Quarter och tredjeplatsen gick till Monica Berg från Norge.

Patrick Seppä fick genomgående höga poäng i alla tävlingens delmoment och kammade hem förstapriset genom vinnardrinken Hokusai’s Tea, inspirerad av japansk konst och med toner av ingefära, citron och champagnevinäger. Man kan funderar nu om Sverige har en framtid inom bartenderbranschen – när det inte finns någon seriös topputbildning kvar i Sverige ? Räcker restaurangprogrammet där man få blanda men inte prova( 18 års gräns) eller dessa ”livstyle-semesterutbildningar på Cypern, grekiska öar samt thailand för att få till en absolut topp …..Bartender är inte Gin Tonic eller Öl, den har betydelse för en krog ekonomiska överlevnad och välstånd…..