En tågresa från Stockholm med SJ och ryggskott är inte särskild rolig, men dopad med piller fungera ju det mesta. Incheckad på hotellet går man en liten promenad( det gick faktiskt ) och tänkte sedan det kan inte vara fel med en enkel pizza och ett glas rött……..inga märkvärdigheter. Tomt i lokalen, bara ägaren sitter vid bordet mitt restaurangen och läser alla tidningar i iklädd i träningsoverall . Klyscher……..Servitrisen är rapp och kommer med listan…..ca 80 rätter alla varianter av fläsk och köttfile, samt pasta och pizzor. Höjdpunkter är vinlistan inte en flaska vin under 300 kronor och Moet som kostar 1200 kr — det är ju nattklubbsnivå…….. Pizzautbudet skulle skrämma varje italienare – alla varianter ”med turkisk och arabisk” påbrå inkl. den obligatoriska pizzasalladen. Normalt är ringer ju alla varningsklockor……..Men det blev en Capricciosa ……utan fel och snabbt serverad. Notan betalas kontant…………javisst – och ingen kvitto……Krögaren mitt i restaurangen sitter fortfarande i sin fräscha träningsoveralll och läser tidningar.

Inte ett ord eller tack för ikväll – välkommen åter…….nej han hade nog inte observerad att en gäst har varit på hans krog…….Svensk Gastronomi 2011 …