Ett säkert tips är att se vad Google har för sig.Det är som vanligt en hel del, men bland det intressantaste är presentationen av Google Wave. Utgångspunkten har varit att ta fram det bästa sättet att kommunicera på nätet utan att snegla på tidigare lösningar. E-post var ett sätt att imitera vanligt post och Instant Message som MSN imiterade samtal. Google Wave bygger vidare på dessa tekniker och adderar alla nya tekniska möjligheter som finns i dag. Resultatet är att användaren kan skapa en ”våg” där man kan addera användare och dokument i ett ständigt flöde och även arbeta tillsammans med andra. Det är som MSN, Twitter, Google Docs, Google maps, Facebook och Flickr i en och samma lösning.

Min kommentar: Alla är lyriska och pratar om en ny era på nätet. Det finns bara ett krux. Ingen verkar kunna förklara hur det fungerar på ett enkelt och begripligt sätt. Den här presentationsfilmen på YouTube hänvisas det oftast till. Den är 1 timme och 20 minuter lång och har laddats ned 5.3 miljoner gånger hittills, men frågan är om tittarna blir så mycket klokare. Det finns också en förkortad version som är 10 minuter lång. Denna ”Complete guide” på Mashable har 4472 tweets, 183 comments och 3436 reactions, vilket skulle tyda på att den uppfattas som klart intressant. Men trots den pågående förvirringen kan man lugnt utgå från att de flesta av oss inte bara kommer att googla utan också ”wava” om ett par år.