Den legendariska restaurangen La Tour d’Argent i Paris säljer ut delar av sin gigantiska vinkällare. La Tour d’Argent i Paris är en av världens mest berömda restauranger med rötter tillbaka till 1582. Både solkungen Ludvig XIV och hertigen av Richelieu spisade här när det begav sig.Nu säljer den legendariska restaurangen ut delar av sin gigantiska vinkällare. De är tvungna att trimma innehållet på 450 000 flaskor och låter därför det Parisbaserade auktionshuset Piasa sälja 18 000 flaskor i början på december. Samtliga är av franskt ursprung.Bland urvalet finns Bordeaux representerat med bland andra 1970 Lafite, 1928 Cheval Blanc samt tolv äldre årgångar av Latour. Även fina viner från Bourgogne, Loire och andra franska appellationer är inkluderade.För den som vill känna sig som en fransk kejsare erbjuds en flaska Fine Champagne Clos de Griffer Cognac från år 1788 ─ då Ludvig XVI och hans Marie Antoinette fortfarande huserade på Versailles.Flaskorna förväntas inbringa cirka 10 miljoner kronor