Sedan några år har Domaine Rabiegas förre vinmakare Lars Torstenson varit konsult åt Enjoy Wines. Ett samarbete som slagit så väl ut att de båda nu har startat ett dotterbolag tillsammans.– Ja, man kan säga att min hobbyverksamhet att leta upp kul och bra viner i världen har blivit till seriös verksamhet, säger Lars Torstenson.Grunden är Lars Torstensons jobb som frilansande vinmakare runt om i världen.– Jag reser ju ofta runt i vinländer som Portugal, Chile, Argentina – förutom då Spanien och Frankrike där jag bor. Och ofta hittar jag nya grejer som kan vara spännande att ta till Sverige.Det nya bolaget, Terrific Wines, ägs till 70 procent av Enjoy Wines och till 30 procent av Lars Torstenson. Bakom Terrific Wines finns också produktchefen Andreas Karlsson. Han håller i verksamheten från hemmabasen i Sverige medan Lars Torstenson är ute på sina turnéer i vinvärlden.– Lars och jag har arbetat stenhårt i ett par år med att förbereda vår entré i Sverige. Vi har filat på hans konceptidé och vi har gjort otaliga resor runt om i världen och haft ändå fler kontakter med producenter, förklarar Andreas Karlsson.Första vinet som nu lanseras heter Q·rious Semillon och kommer från Chile. Ett vin för 64 kronor som enligt Lars Torstenson har ”mer europeiskt uttryck och stil”.Q·rious är tänkt att bli ett varumärke för Lars Torstensons nyfikna sökande efter spännande viner i världen.– Det stämmer, varje vin ska då heta Q·rious med ett tillnamn, som i detta fall Q·rious Semillon. Att det är från Chile framgår också av etiketten. I framtiden får vi kanske se produkter som Q·rious Chardonnay och Q·rious Toscana, säger Andreas Karlsson.Är något på gång just nu? Ja, vi har massor på gång, men vi kan just nu inte säga exakt vad. Dessutom beror mycket på vad Systembolaget efterfrågar och hur det går för oss i deras inköpsprovningar, avslutar Andreas Karlsson