Tyskland mitt gamla hemland har en historik att våra duktig på vita viner – speciellt Riesling – men nu är det riktiga stora på Pinot Noir – Resan gick först till Ahr där vi bodde i Dernau med det bästa vingårdarna Meyer Närkel och Kreuzberg. Perfekta rum, trevlig bemötande och självklart det bästa vinerna i klimaskåp för självservering på kvällen till ”produktionspris”. Lite Notiser Del 1

Weingut Meyer Närkel – 2007 Pinot Noir ” S ” supervin i klass med det bästa Bourgogne kommer att leva länge- inköpspris 30 EURO. 98/100 2008 Us de la meng QbA torr Pinot Noir en mustig smakrik Pinot Noir, kryddig,körsbär 91/100, 2007 Spätburgunder ”G” – elegant, koncenterad Pinot Noir som kommer att leva länge bör lagras 95/100. 2008 Meyer Närkel Illusion Spätburgunder – en supervin (rose) rödsvinsdruvor gjord som vittvin…….95/100, 2008 Weissburgunder ”SR” torr en finstämd Pinot blanc elegant med otrolig finess och smakrikedom 94/100. Att Weingut Meyer Närkel har även en mycket bra restaurang ” Hofgarten” med en härlig miljö, där man kan prova alla viner till maten 0,1 dl är ytterliggare ett plus.

Weingut Kreuzberg – 2007 Devonschiefer” Goldkapsel” 96/100 en härlig terroirvin(en specialitet från Kreuzberg att skörda och särskilja det olika lägen även med skillnader i terroir. Kreuzberg gör även en interressant Cabernet Sauvignon Ca Sa Nova – en härlig vin – inte så kraftig som sina franska bröder men elegant och redan drickbar(2007) 85/100. Det blir spännand att ser hur vinerna i GG serien som tappas i September utvecklar sig . Hardtberg,Schieferlay och Silberberg Pinot Noir från 2007 …..jag tror speciellt på Silberberg som kommer säker upp i klass med Meyer Närkels ” S ”. Båda vingårdar har även bra standardviner i prisklassen från 7 – 10 Euro med både Pinot Noir, Pinot blanc. Kreuzberg tappar även sina toppviner i Magnum och Dubbel Magnum mycket lovande. Tre dagar av härliga vin och matupplevelser i ett område som är relativ ”nyupptäckt” där det fortfarande finns en genuin intresse för kvalitet och samtal runt vin och mat.