Nu är det klart med min nya anställning – Från och med Augusti 2009 kommer jag att arbeta för den nya Myndigheten för Yrkeshögskolan. En helt ny Myndighet som ansvarar i framtiden, för all vuxenutbildning i Sverige( förutom vanliga högskolor och Universitet, där är huvudmanen Högskoleverket). Det känns spännande att kunna arbetar med att utveckla Yrkeshögskolekonceptet över hela Sverige. Viss erfarenhet finns ju från Kulinarisk Kockutbildningen i Grythyttan ,som började som en två-årig yrkeshögskoleutbildning. Upplägget och arbetsuppgifter passar mig perfekt – efter har varit handverkare, företagare i näringslivet, gymnasielärare, högskoleadjunkt, ansvarig för arbetsmarknadsutbildningar och även har en Master degree i Educational Management. Alla pussbitar finns nu på plats ,för att kunna tillföra viktiga kunskaper och skapa framtidens yrkeshögskolor i Sverige. Nu blir det först en snabb resa ner till Tyskland med bilen – till vindistrikten i Ahr och Baden/Ortenau. Pinot Noir – är rubriken – kanske även en och annan Riesling och Weissburgunder……..

Önskar alla en härlig sommar – vi hörs-