Längtan efter att jobba med mat har varit stort under sista året. Att kunna känner doften av fonder, råvaror och att känner pulsen innan och under en Service. Självklart tackade jag ja, till grabbarna på Aptit Stockholm, som skulle ordnar en aktiv matlagning för tyskar näringslivstoppar. Personer ur topp 50 listan ur det tyska näringslivet, min uppgift att tolkar och våra allmän trevlig. Tillställningens lokal – utställningslokaler från Gaggenau….WOW vilka spiser och ugnar nuförtiden – svensson kan köper. När man kom ditt fanns allt där – ingen detajl fattades en otrolig logistiksuccee. Att Alex och David ägarna är duktiga vet jag innan, men jag fick äran att träffa Anders och Johan – svenska killar som har lärt sitt yrke den långa och hårda vägen – via två och trestjärniga restauranger ute i Europa. Det klickte direkt – ödmjuka, hantverklig otrolig skicklig och social kompetenta. Dessa grabbar är den direkta kontrasten till många av dessa kockar – som tror att det efter kanske 500 timmar undervisning i ett skolkök, någrå veckors praktik på en bra krog tror att det är kockar. Nej det behövs mycket mera – att slita från botten till toppen – där varje service – är en champions league final – detta i flera år – detta kallas ” Top-chef”. Jag vet att det finns minst ett tjugotal till av dessa killar och tjejer ute i världen. Först när det kommer tillbaka – blir det en stor revolution i köket i hela Sverige – inte bara i Stockholm, Malmö och Göteborg. Bra mat betyder inte dyra råvaror – bra mat görs av bra kockar med gedigen kunskap och hantverklig skicklighet.