Vi svenskar har en tro på att vi är lätt världsbäst – eller sagt bättre än vi egentligen är. tex matlagningen och landslagfotboll. I matlagningen har vi vunnit OS och VM ,men detta betyger inte att vi är en gastronomisk land – med en hög standard. Tävling och vårdagsköket är skilda världar. Visst har jag ett plastkort och är beredd att lägger 1500 kr per person för att blir njöd, mätt och belåten ,så finns det ca 30 matställen i Sverige. Speciellt i storstadsregionerna och konferenshotellen ute på landet. Men detta är allt – det finns också alla ” små Melkers och Mathias” som apar efter storstadens fina maträtter och koncept – utan har kunskap och förmåga. Det blir bara en löjlig och dyrt. – Sedan finns alla krogar, vägkrogar och småkrogar i byerna. På vägen satsar jag numera på the BIG FOUR Mc.Donalds,Max,Burger King och Dinners – där vet jag vad jag få. Ren krog, fina städade toaletter, vänlig personal, rimliga priser, alltid samma kvalitet – oberoende av dygnet. Bra och prisvärt…………….JAG KÄNNER MIG SÄKER att inte blir magsjuk . Här kommer några bilder från Sommar Sverige, där jag gick utanför det fyras skyddande parapyl – dagerna där jag lämnade mina välkända kedjor – höjdpunkten har varit TT lines färjan – Trelleborg – Rostock……………….fy fan. Skolbespisningen – inte bara en gång ,vid båda resor fram och tillbaka samma elände. Frukosten åt vi inte på båten – miserabel även det för 85 kronor – vi åkte till närmast McD och åt en lysande frukost, latte, bra smörgås joghurt och juice och billigare. Andra gången har även kabinerna inte varit städad, som tur åt vi i Kiel. Frågade personalen vad det tyckte om maten . Rumsstäderska ” vi är så illa tvungen”.Stackars turister som har sitt första gastronomiska möte med Sverige via TT- line………………