Champagnedagen på Grandhotel – vackert väder – trevlig sällskap och många som man känner igen. Livet leker. Varje är blir man glad när Gunilla Collianders inbjudning till Champagnedagen dimper när i brevladan, för mig är det upptackten till sommaren i sällskap av mitt favoritdryck. Självklara besök är Pol Roger mitt husmärke och med den speciella favoriten där en 1998 Cuvee Winston Churchill, där lägger man direkt ribban som alla andra måste matcha under eftermiddagen. Något att lägger på minne – även standardflaskan Blanc de Blanc 1999 har varit lysande( 350 riksdalar köp och lägg undan. Det fanns jo så mycket gott – så här några ”utvalda” specialiteter som jag lägger på minnet.

Lanson: Noble Cuvee Blanc de Blanc 1997 /Gosset Celebris Extra Brut 1998/ Taittinger Prelude Grand Cru, Champagne de Venoge-Louis XV 1995 / Veuve Cliquet Vintage Rich 1999/Moet Chandon Grand Vintage 2000/ Perrier Jouet Belle Epoque 1998/ Pommery Brut Vintage 1998/ Cuvee William Deutz 1998/ Louis Roederer Vintage 2002/ De Saint Gall Cuvee Opale 1996 Grand Cru Blanc de Blanc/Diebolt-Valois Prestige/ Billecart Salmon Blanc de Blanc 1998.Men årets överraskning är Champagne Brice – Cramant brut -Grand Cru Classe 100% Chardonnay en helt otrolig standard champagne av mycket hög klass.även Brice Bouzy Brut Grand Cru är lysande i beställningssortiment och utan agent……………som ni märker är det Blanc de Blanc som gäller hos mig

Som vanlig många ”champagneälskare” och folk som älskar att dricka – stämmningen blev ganska hög vid kl 17.00 – som vanlig. Restaurangfolket firar och festar – många sommelierstudenter fanns på plats – nuvarande och föredetta kul och trevlig att ni visar upp Er. En liten observation – en champagneagent eller deras försäljare har ofta en stureplansprofil – bratt i person(det unga killar,blazer,backslick, och kan ingeting om själva produkten) .som känner sina kompisar och är lätt nochalanta mot folk det inte är kompis med jag kollar det Brattsyndromet…………..Årets distel till SPRUCE UP gänget med guldflaskan som kunde inte lämnar någon vettig information om innehållet i sin fina guldflaskan – och hade inte något att prova – vad gjorde dom där…………….Årets Kalkon: Cattier Ammand de Brignac Brut Gold – från SPRUCE UP men som sagt : flaskan är guldfärgad och rika ryssar köpa väl tillräcklig.

Annars som vanlig en härlig eftermiddag – ni som inte har varit där – ett glas Champagne i handen – trevlig sällskap – man står på balkongen utomhus i Spegelsalen – och blickar över strömmen………………………Livet lekar. Men att matcha min Favorit Pol Roger Cuvee Winston Churchill 1995 lyckades ingen med. Men många nya bekantskaper gjorde jag – som jag kommer att köpa ——