Hej kära Studenter och speciellt mina Kulinarisk Kockar,

Nu närmar sig dagen där ni har eran avslutning – välförtjänt för många av er som lågt ner mycket jobb,pengar(studielån)tid och passion på sin utbildning uppe i Grythyttan. För mig har det varit en ära att ser är växa som människor ,även som yrkesutövare. Den slutgiltiga beviset att ni har lyckats, har ni fått via Era internationella Studier – på alla högsta nivå. I ett okänd miljö, med nytt språk har ni lyckats visa att ni kan, det är inte många av era blivande kockkollegor i Sverige som har gjort det. Mina sista ord till är – Värdskapet är en viktig del – att ser människa bakom varje person, själva ”kokkonsten” kommer att tolkas om hela tiden från klassisk- till modern till moleykulär till back to basic nu………………trender kommer och går men värderingar bakom varje person består. Kan man basen – så kan man utvecklar sig därifrån ,på varje ny arbetsplats.Och som jag är min motto – Allt handlar om subjektiva bedömningar som bygger på den egna bakgrund, sociala omgivningen,kulturbakgrund och inställning. Tänk på att livet består inte bara av att stå i köket och jaga stjärnor och pressnotiser – meningen med livet är något helt annat . Att vara en medmänniska som värnar om jämlikhet,demokrati och frihet – att ser till att jorden den vi brukar och som vi har fatt som lån under vart egna livstid – används för att ger mat till världen och för att vi kan njuta av dess skönhet. Ni som kloka kulinariska kockar – kan visar vägen …….

När jag möte Er första gången – visade jag är målet – sikta mot stjärnorna – nu är ni där.

Tack för att jag fick våra med Er under utbildningen. Tyvärr har inte någon inbjudan till avslutningen kommit- kanske den ligger på posten, de tar ju lite tid från Grythyttan till Stockholm.

Ni kan våra stolta nu – ännu en gång har kattorna visad hermelinera, var skåpet skall stå. Lycka till i framtiden