Nu idag är jag tillbaka igen i Grythyttan efter ett litet arbetssemester i Berlin. Mål och syfte av resan: Att skriva på min d-uppsats – Mästarläran ett hinder för lärande i yrkesutbildningen.

Mycket spännande………….skönt att kunna kopplar ur mobiltelefonen och bara läser och skriver i en vecka………….Vilken stad Berlin är .. att sitter i 25 grader på en uteserveringen med en Expresso och läser litteratur inte dum. Mest imponerad har jag varit av alla små krogar – som sköts av unga människor, som har en ambition att skapa ett mötesplats inte någon tempel . Med enkel – rak och mycket bra mat och dryck för en billig peng. En middagsrätter vällagad med ett bra vin 10-12 Euro 100 kronor. En stor del av studenter och unga människor äter ute och möts. Bra för kosthållningen som singelperson och du möter folk. Sådant saknas helt i Sverige där vi har mest fokus på att mötas över dryck. Räknar jag med att äta ute även lunch – så blir kostnaden 20 Euro per dag /30 dagar är 600 Euro – 5500 kronor per månad – en bra kostnad för mat och dryck. Blev även stolt att våra studenter klarade sig så brå på sina praktikplatser i Berlin och Europa. Alla vill nu har dessa tänkande Schweden. Kul.