Ibland när jag tittar på råvaror i butiker och hos grossister – ser jag bara en utveckling. Köttet har blivit bättre och där har kunskaper ökad hos allmänheten och kockar, tack lobbyarbete och kanske utifrån @hakanfällmann jobb att lyfter dessa råvar. Sedan är det ett bekymmer att tex . Lyxprodukter som caviar – det är en stor skillnad mellan caviar från vildfångad stör och stör odlad i varmvatten på alla dessa olika fiskodlingar på land i alla länder…..USCH. Sedan fisken – när jag ser på Piggvar – dessa små fiskar i disken – under min tid som lärling och kock i toppkrogar jobbade jag med piggvar av viktklasserna 10 till 16 kg fångade i Atlanten och Nordsjön -nu har man minifiskar från odlingar när det gäller både Piggvar och Helleflundra. Det är en stor skillnad – /men den är lika dyrt per kg. Stackars kockar idag som inte vet hur råvarorna skulle kunna vara och har aldrig smakad en stekt skiva piggvar på ben …….av en fisk med 15 kg…..Laxen behöver vi inte talar om det är en broiler produkt ……Hos fågelprodukter har vi redan resignerad – Höna, tupp, vårkyckling, kyckling av olika ” genetiska sorter” var finns ni ………….En frikassé av en höna – en delikatess, kan inte göras bra idag – koka man skrovet så har man smaken av fisk. Fåglarna är ju uppfödda med soja och fiskproteiner. Stackars ni som aldrig fick smaka äkta råvaror……dom kommer inte tillbaka, men jag har mina minnen kvar……..