En restaurang i Avesta misstänks ligga bakom en omfattande matförgiftning. Nu är det klar att 86 personer insjuknat varav tre sekundärfall.

Det var i anslutning till trettonhelgen som smittan spreds, skriver dalademokraten.se.
Restaurangen är nu stängd och provtagningar på personalen pågår. Smittan har inte kunnat hittats i några livsmedel.
– Smittspridningen ska ha skett från 5 januari till den nionde. Några personer kan också ha blivit smittade i andra hand,så kallade sekundärfall, berättar Yvonne Eklund, miljöchef på W-Dala miljö- och byggförvaltning för dalademokraten.se.
Kommunen efterlyser nu fler som kan ha blivit smittade via hemsidan och matförgiftningen har anmälts till åklagare av förvaltningen.
– Men vi har ingen anledning att hålla fast vid förbudet att driva verksamhet i lokalen om det bara bevisas att personalen inte bär på någon smitta. Däremot måste de städa lokalen ordentligt samt visa att de förstår och kan hantera verksamheten på ett ur livsmedelssynpunkt tryggt sätt, säger Yvonne Eklund till tidningen.