Både Melker Andersson och Tom Sjöstedt är klara för treans stora tv-satsning Stjärnkockarna. De ingår i en jury som ska bedöma kända personers matlagningsförmågor.
– Det är maten som är i fokus, säger Anders Knave, programchef på TV3.Inspelningarna av tv-programmet Stjärnkockarna börjar snart och kommer att sändas på TV3 i vår. I programmet, som är utvecklat av ett svensk produktionsbolag, kommer kända människor att bilda lag med en kompis och tävla i matlagning.
– De tävlande lagen kommer att få laga en maträtt per avsnitt, och bedöms sedan av en kompetent jury. En efter en slås ut till dess att det är dags för finalomgång, berättar Anders Knave.
Det är Josefin Sundström som är programledare och i juryn ingår förutom Melker Andersson och Tom Sjöstedt även TV8-profilen Edward Blom och journalisten Lisa Förare Winbladh. Mat är ett starkt kortDet har tidigare spekulerats i att Alexandra Pascalidou och Martina Haag är några av de kända personerna som ska tävla.
– Det är viktigt för oss att de tävlande är personer med ett genuint matintresse. Det handlar inte om att tv-tittarna ska skratta åt folk som misslyckas i köket, istället vill vi visa duktiga matlagare som blir bättre och bättre, säger Anders Knave.
Vad är det som kommer att locka tittarna tror du?
– Mat i tv, om det görs bra, är alltid ett starkt kort. Och vi har en jury med två extremt duktiga kockar. Dessutom tror jag att konceptet kombinerar seriös matlagning och underhållning på ett mycket bra sätt.
Tom Sjöstedt tackade ja till att vara med dels för att det passade rent tidsmässigt och dels för att han gillar konceptet.
– Det känns jättespännande och roligt. Jag har ju fått lite tv-förfrågningar förut med det har aldrig passat in i schemat. Jag känner ett stort ansvar också, här har vi ju en möjlighet att visa och lära ut hur man gör bra och god vardagsmat.
Kommer det vara knepigt att bedöma personer som inte är professionella kockar?
– Det är ju faktiskt en tävling och jag har höga förväntningar. Jag kommer att vara stenhård och titta på alltifrån presentation till smak och teknik. Det måste vara jäkligt gott, säger Tom Sjöstedt.