Sakta men säkert börjar bilden av Twitter – microbloggandet med max 140 tecken – att ändras.

Det är inte längre en fluga som kommer att försvinna, utan ett kommunikationsredskap i tiden med allt fler användningsområden. Varje större tidning med självaktning har sin infallsvinkel på fenomenet. En av Finacial Times seniorkrönikörer, Lucy Kellaway, fokuserar till exempel föga oväntat på Exec Tweets, som samlar ett hundratal internationella chefers twittrande. Lucy Kellaway är måttligt imponerad, men konstaterar samtidigt att potentialen är enorm. Tidskriften Time har en mer oväntad vinkling och rapporterar om ett antal amerikanska kyrkor som använder Twitter i gudstjänsten som Westwinds Community Church. I Sverige har DN lyft fram det faktum att någon av de åtalade i Pirate bay rättegången twittrade direkt från rättssalen, medan man i SvD kunde läsa i en understreckare hur Twitter kan användas för att upptäcka en ny pandemi.

Twittrande blir ytterligare en i raden av nya, nödvändiga kompetenser i det tidiga 2000-talet. Ett mycket aktuellt exempel på detta är att myndigheterna i Iran inte har kunnat stoppa mikrobloggandet via Twitter som informationskälla om vad som händer i samband med protesterna i Teheran. Det anses spela en så stor roll för informationen från Iran just nu att en planerad uppgradering av nätverket tillfälligt skjutits upp. Uppgraderingen skulle nämligen ha betytt 90 minuters paus i twittrandet under natten till tisdagen den 16e juni.
För den som inte hinner eller har lust, men som ändå känner att en närvaro på Twitter är önskvärd, finns det numera, twitterspökskrivare att hyra.
För den som känner behov av att ta reda på hur Twitter egentligen fungerar finns det mängder med videos på YouTube, som till exempel den här.