Dieter Hamprecht – min kära kollega och vän ( still going strong) kommer under hösten och vintern befinner sig på Zanzibar för Gastronomisk Consulting för tre stycken lxy resorts………………WOW Dieter – lycka till ……..

Gerard Depardieu – skadespelare och krögare gästspelade på Hangar 7 i Salzburg, gastronomin hot spot i världen. I Dezemeber är det dags för F12 i Stockholm.

Street i Stockholm i konkurs – det räcker inte bara att våra hipp och komma först – det krävs mera att driva en restaurang.

Adrian Ferran är nu Hedersdoktor – på kemiska fakulteten i Aberdeen i Skottland.

Toppkrogar är bara lönsamt via sponsring eller bidrag. En ekonomisk analys av världens 100 bästa krogar – gav ett för sig inte oväntad resultat. The Economist säger att alla dessa toppkrogar bygger sin verksamhet på sponsring ,från tex hyresvärder, dryckesföretag,bokföretag och inkomster från uthyrnignsverksamhet(tex. att man tillhör en hotell). Det räcker inte med inkomster från kärnverksamheten. I snitt är underskottet från ”restaurangverksamheten” ca 20 – 35 %. Kanske vi ser i framtiden att även Restauranger subventioneras via staatsbidrag – som kultur och teater etc………. Kom igen alla unga gastronomer och kocker – vill ni njuta av livet, tjänar pengar -sälj korv, fast food gör events – men satsar inte på ”stjärnor” det kostar för mycket i pengar, liv och tid.