Visst blir man glad när man ser studenter från Högskolan, som har utvecklat sitt kunnande hos oss och det går bra för. Just nu hittar ni Helena Marstrander som vinexpert vid TV 4 varje fredagsmorgon. Charmig, duktig och verbal. Grattis. Det är en fröjd att ser vilken kunskap hon besitter och språket som hon använder är lysande. Se här

Sedan har vi haft hantverksprov med Kulinarisk kock – i kursen Jord till Bord – Tolkningen av hantverksprov – är alltid ett macho-subjektiv tävling där en subjektiv domare fäller ett omdömme. Några studenter har varit inte vån med att man själv blir utvärderat och opponerad av andra studenter samt att man även själv skulle utvärdera en annan grupp. Det är en fråga hur man mäter kunskap – genom bara en praktisk hantverksövning – eller att man även skall kunna kommentera på ett professionell sätt andras rätter. För mig som examinator kan jag mäter kunskapen två gånger – tre gånger med det skriftliga PMet. Vi mäter både Hand och Tanke –