Att samla sina vinupplevelser i en mobilapp och dela med sina vänner blir allt mer populärt. Nu drar Vivino konceptet steget längre.

På kort tid har Vivino blivit den snabbast växande vin-appen i världen. Med flera stora investerare bakom sig satsar de stort på framtiden.

– Vi tror att appen har potential att förändra e-handeln med vin, för alltid, ungefär som Spotify gjorde med musiken, säger Martin Hauge, partner till Vivino.

Appen samlar och kategoriserar användarens vinupplevelser. Med hjälp av en skannerteknik ger den information om bland annat vinifiering och druvor på mer än 500 000 viner, från 15 000 vinproducenter i världen. Därefter kan användaren själv betygsätta, kommentera och dela vinet vidare till vänner.

– Vi tror att detta är framtiden. På längre sikt kommer Vivinos användare kunna köpa sina favoritviner, direkt över appen. Målsättningen är att bli världens största e-handelsbutik för vin, säger Christian Wylonis, Associate, till WOW News.

Appen riktar sig till vinälskare i alla kunskapsnivåer och ska vara enkel att använda. Enligt Christian Wylonis är det också anledningen till att intresset för appen växer så fort.

– December var vår rekordmånad med 1,5 miljoner skannade vinetiketter och 145 000 nya nedladdningar, avslutar han.