Min Saab har gått i graven – vid en bilkrock förra veckan fick min kära vän skador – som gjorde att försäkringsbolaget fick lösa ut mig. Efter 7 år – 26000 långa härliga mil, en vän som alltid ställde upp för mig utan att klåga – bara den fick service, drivmedel och kärlek sa gjorde den mig glad. Utan olycka skulle den säker transporterad mig och min familj ytterliggare några tusentals mil eller många år. Men just den gamla tanten som inte hade koll på trafiken med sin bil, blev döden till min älskade Saab.Vad blir det nu för en bil….. Självklart gick jag till Saabhandlaren och provkörde en 9-5 vi behöver ju en större bil – provkörde en 9-5 av 2009 års modell………….Oj vad händer – man känner igen sig självklart precis som förr — lite nyare årsmodell – men det är ju samma bil som jag köpte 2002……….Besvikelsen kom efter jag lämnade bilen tillbaka. Efter krocken körde jag en hyrbil – en splitterny Golf kombi. Den kändes bättre, fräschare och modernare än 9-5………Resan gick vidare – där fanns en annan kombi – just en V 70 från Volvo en 2007 med bara 4100 mil – superfräsch. Nu körde jag denna bilen, just den ”kändes” modernare – mera välbyggd, genomtänkt och ”ny”……….Nästa vecka få jag bilen………….Har min historik något med Saabs öde att göra ……..just Saabs bilmodeller är från förra sekel 1998(9-5) 2002(9-3 man kan kalla den även Opel Vectra) – därefter har man gjord bara lite kosmetiska och små tekniska förändringar………….klart att bilarna inte säljer…………även finns inte någon små bil som alla frågar efter………..Känslan när jag köptee min 9-5 2002 att vid denna tidpunkt har det varit en modern bil – jag har sedan dess inte varit otrogen – men kör man samma bil som ny 2009 är det en riktig gammal bil (teknik och känsla). Det just darför blev det en Volvo V 70 och inte en Saab.