nyöppnade Farang är en frisk fläkt i krogstockholm. Sydostasiatisk mat, Nya Världen-viner och exotiska fruktcocktails, bryter den Nordiska trenden.

De tre finska krögarna Kim Öhman, Tomi Björck och Matti Wikberg har tagit sitt vinnande krogrecept till Stockholm. År 2009 grundade de Farang i Helsingborg, bland annat utsedd till Finlands bästa restaurang. Ambitionerna är lika höga här.

– Farang ska vara en restaurang för många människor, med mycket mat och annorlunda dofter. Den sociala stämningen är oerhört viktig, förklarar Kim Öhman.

Matlagningen är inspirerad av smakerna och rätterna i Sydostasien. På menyn finns bland annat olika varianter av currys, sallad på färsk bananblomma och ”Tom Yam”. Alla rätter är tänkta att delas på.

Till matens serveras viner från Nya Världen och exotiska fruktcocktails.

– Det är de drycker som passar vår matlagning bäst, lyder förklaringen från Kim Öhman.

Farang ligger i de 700 kvadratmeter stora fabrikslokalerna i gamla Elektricitetsverket på Tulegatan. Där finns 180 sittplatser, två lounger och en stora bar.