Det har hänt en hel del sedan 2024 fram till nu – år 2100. Europa och även Sverige har genomgått en stor systemförändring framdriven av den nya eliten. Politiker som har haft draghjälp till sina positioner från kapitalet skapat ett samhälle på marknadens villkor. När det fanns förut under 1600 – 1900 talet den europeiska adeln – har ett system där Marknaden har makten.

Hur kunde det händer? Oroligheter i varje land i Europa – ett slags inbördeskrig som har sin grund i det stigande klyftor i befolkningen när det gäller tillgång till arbete, välstånd drev fram populistiska partier som lovade ordning och reda.

För att få med sig kapitalet – skapade man en ny EU policy – Konkurrenskraft är viktig för att alla ska få någon sysselsättning – nu konkurrerar man inte bara med Asiens länder utan även med Afrikas där produktionen ligger och där det finns mest tillväxt. Så villkoren till marknaden måste blir bättre – sänk skatter och avgifter.

Lobbyisterna har verkat för europeiskt skattesystem – där det alla skatter är nu borta förutom Momsen som är staternas enda intäkt. I samma veva har man skurit när alla länders offentliga system. Staten och kommunerna är nu enbart ansvarig för rätts och Police väsendet samt militären (något som kostar mera nu när det är sociala oroligheter).

Genom att varken Företag och medborgarna inte betalar några skatter – har alla höjd sina likvida medel (kan konsumera mera) men i gengäld ska alla betala för sin egen sociala trygghet – i form av försäkringar som ska ombesörjer – arbetslöshet, sjukvården, pensioner och dylikt – allt vad stat och kommun tidigare tog hand om.

Hela vård och omsorgsapparaten, utbildningsystemet och alla andra tidigare offentliga tjänster erbjuds nu av marknaden till marknadsmässiga kostnader. Där finns även konkurrens – du erhåller vad du betalar förr.  

Staten ombesörjer via statsbidrag utbildningen på grundskolan och gymnasiet, alla ungdomar erhåller en skolcheck som kan användas fritt. Du köper med din check en utbildningsplats för dina barn – men vill du ha något lite bättre så bör du lägga till lite extra ur din egen kassa. Äldre som är kvar i det gamla systemet stöds även här via en (vård check).

Kommunerna är ansvarig för alla polisiära uppgifter, fängelse samt räddningstjänst – men har även tillgång till militären som bekostas av staten för att skapa ordning och redo – ett väldigt populärt yrke – men även här finns det tilläggstjänster att köpa från den fria marknaden – tex bevakning av boendeområden. Rättsväsendet Digitala snabbdomstolar bekostas av staten. Allt har sitt pris………………..

Statsapparaten har minskad med 95 % inkl. regeringen, ministrar, departementen och myndigheterna och andra institutioner. Skatteverket är kvar för att ta hand om momsintäkterna och fördelar dessa till kvarstående uppgifter.

Genom att marknaden erbjuder alla tjänster som tidigare erbjudits av staten, till sina villkor och till marknadsmässiga priser i hela Europa är alla människor särskild angelägen att inte utnyttjar dessa – det hjälper även inte att byta land – kostnader och villkoren är ju lika i hela Europa.

Samhällsystemet bygger nu på följande premisser önskar du något så ska du betala för detta…………………

Men det hade ju lite fördelar för vissa grupper – finns det brist på arbetskraft så behöver företagen betala en högre lön – det gynnande bristyrken – medan alla byråkrater som kom från det offentliga fick sänka sina löner för att erhålla jobb eller skola om sig.

Alla så kallade enkla jobb blev nu plötsligen attraktiva – genom man måste ha intäkter inget är gratis. Fastighetspriserna föll – folk hade inte råd att har kvar sitt boende – och även kunde inte betala sina lån. Genom kostnaderna ökade för det mesta medborgare – sjönk även deras kreditvärdighet och Bankerna gjorde sämre affärer.

Det enda som vann är Kapitalet – som hade det redan bra innan – förmögenheterna växte, men endast inom visa sektorer – områden där marknaden tog över från det offentliga och där behovet är stort – eller basal för många människor. Ju högre efterfrågan desto högre blev priserna – helt enligt marknadsekonomin Företagande har ökad otrolig i alla länder – det är nu det enda sättet att tjäna lite mera pengar och vara oberoende. Men när du gör dåliga affärer finns det ingen som hjälper till utan det blir misär – som man upplevde under ”hästsjukan” 2089 – en viruspandemi som kostade många liv – men gav marknaden klirr i kassan för marknaden genom ökade behov av mediciner och tjänster, man ombesörjande även snabblån till behövande.

Medelklassen har försvunnit och EUROPA har många områden och städer som liknas av ghetto och är laglöst land – dessa ghetto bevakas hård av polisen – utslagningen är stor och livslängden har minskad med 15 % i hela EUROPA. Det etniska konflikter har avstannad sedan 2060 – det finns bara två klasser kvar det som kan kosta på sig och det som kämpar för överlevnad. Att skaffa sig barn är nästan omöjligt för den undre klassen – så även en befolkningsminskning i större omfattning är på gång i Europa. Man är på väg även i ett bondesamhället – där att odlar sin egen mat för dagen och blivit en riktig överlevnadsstrategi. Bil och Turism industrin finns inte kvar – man har helt enkelt inte råd – och dessa som har råd har redan flyttad till enklaver eller orter där man hittar endast sina likasinnade.

Det bubblar bland alla människor – många oroligheter mellan befolkningsgrupper som kräver allt fler polis och militärinsatser – Protesterna handlar nu om överlevnad för det svaga – allt fler rösta höjs för att bryta Makten och Kapitalets totala dominans i EUROPA och USA

En bok som är förbjuden är det stora samtalsämnet – DET SOCIALA MARKNADSEKONOMIN av tysken Ludwig Erhard från 1958 – samt idéerna av folkhemmet både har med framgång tillämpats i Afrika – den världsdel som leder utvecklingen.

FINNS det något val – en del medborgare söker sig till länder utanför med en totalitär eller planekonomiskt system – där staten tar hand om allt .