Adam/Albin – Det inte många gånger jag blir lyrisk över en
Middag. Jag lyfter min gamla stora kockhatt för en kulinarisk prestation av
absolut toppklass. Jag visste att krogen håller toppklass med denna kompetens –
men att blir serverad en Meny med perfekta råvaror, perfekta smaker där
genomgående i Menyn råvarans särart lyftes av tillbehör som i konsistens och
balans i smaken gör rätterna till en helhetsupplevelse – förekommer inte ofta.
Stor hantverkskunskap Hand och Tanke …i perfekt harmoni – att vi sedan inte
behövde äter ett påtvingad meny bordsvis som är så vanligt i Toppgastronomin är
rent av sensationellt. Vi tre personer kunde beställa in alla rätter på
matsedeln , delar mellan oss och smaka oss genom dessa läckerheter. Alla rätter
höll. otrolig hög klass i hantverklig utförande, med höga och balanserade
smaker – allt sitter perfekt hos Albin och Adam. Det doftar, det ryker, maten
är varm – något som jag sällan erhåller när det så många “lägg”.
Servisen håller hög diskret klass och låter oss har roligt vid bordet – ni vet
jag gillar inte gastronomiska tempel eller kyrkor. Att sedan priserna är
rimliga förhöjer ytterligare upplevelsen. Besöket bekräftar min teori – krogar
på vägen upp med unga förmågor är det man ska besöka – där hittar du
lekfullheten, nytänk och hjärtat. Så nu delar jag ut för första gången 9,5 poäng
av 10 poäng i Sverige. Tidigare 9,5 poäng fick Atera i New York, Ocean i
Porches Portugal förra året. www.adamalbin.se