Många svenska krögare och köksmästare är på sponsor resor i Lyon – Bocuse d´or där även Sverige hoppas på seger och att kunna marknadsföra svenska produkter…… En liten tankeställare – tror ni att en fransman eller en tysk börjar handlar mera svensk – vi har kanske fina ekologiska produkter – men transporten gör att detta värde går förlorad. Det är närodlad som gäller – att man heller äter produkterna i landet där det växer ( Ekogourmettourism) …..Sedan är det nordiska kökets hippfaktor på väg ner……det är sydamerika som gäller och där inte kött och tacos -nej dofter,kryddor och matlagningsmetoder från urbefolkning – back du nature….Ekstedt har fattad redan vinken tillsammans med Gustav……tillbaka till forntiden – kunskap. färdigheter – fingerkänsla hantverk ej tekniskt styrda matlagningsprocesser……
Så denna vecka fram till Onsdag – är ” alla stora eller de som tror att dom är stora i Lyon” där höjdpunkten är tävlingen och kanske ett kort med Mr. Bocuse…..(har ett fint betyg från honom för allt slavarbete det räcker).