Många svenska krögare och köksmästare är på sponsor resor i Lyon – Bocuse d´or där även Sverige hoppas på seger och att kunna marknadsföra svenska produkter…… En liten tankeställare – tror ni att en fransman eller en tysk börjar handlar mera svensk – vi har kanske fina ekologiska produkter – men transporten gör att detta värde går förlorad. Det är närodlad som gäller – att man heller äter produkterna i landet där det växer ( Ekogourmettourism) …..Sedan är det nordiska kökets hippfaktor på väg ner……det är sydamerika som gäller och där inte kött och tacos -nej dofter,kryddor och matlagningsmetoder från urbefolkning – back du nature….Ekstedt har fattad redan vinken tillsammans med Gustav……tillbaka till forntiden – kunskap. färdigheter – fingerkänsla hantverk ej tekniskt styrda matlagningsprocesser……
Så denna vecka fram till Onsdag – är ” alla stora eller de som tror att dom är stora i Lyon” där höjdpunkten är tävlingen och kanske ett kort med Mr. Bocuse…..(har ett fint betyg från honom för allt slavarbete det räcker).
Krogar utan Chefer
Mat och Vin Posted on mån, januari 28, 2013 18:38- Kommentarer(0) https://blogg.creative-cuisine.se/?p=109
- Share