Nu har det varit dags den 2. Augusti 2011, efter 27 år stängdes Restaurant El Bulli för att öppnas med en annan koncept igen 2014. Vid detta tillfälle samlades flera av hans lärjunger som är idag själv stjärnor och som ligger hög i världsrankningen. Ferran har format dessa kockar med sitt tänkande.

Flera av dessa har varit Närvarande som René Redzepi (Restaurant Noma i Kopenhagen , Joan Roca (Restaurant El Celler de Can Roca i Girona – ), Andoni Luis Aduris (Restaurant Mugaritz i Renteria -, Massimo Bottura (Osteri Franciscana in Módena – und Grant Achatz (Restaurant Alinea i Chicago ) och även José Andrés (Restaurants in Las Vegas, Los Angeles und Washington) som tipas blir nästa megastjärna. Varje år ska nu 25 stipendiater få utveckla sina kunskaper med några av hans medarbetare, för att blir framtidens stjärngastronomer.Vi väntar med spänning vad han hittar ytterliggare hittar på för njutningar och upplevelser..