Svensk Grisfest på Mallorca, Tyskar markera med handukar sin solsolar, Rödbrända engelsmän som hinkar öl och äter med fish and chips. Vi känner igen alla dessa mönster när vi kommer till en Turiststad. Det sista åren har kommit ny grupper till semesterorterna i världen. Östeuropa – först det nya rika ryssar – Nice,Cannes, Monte Carlo, Marbella, Paris – Stockholm , denna nya målgruppen har pengar och vill visar att man har pengar. Men nu ser man nya gruppen – den nya mellanklassen av ryssar, rumäner, ukraniare etc som har fatt råd och invanderar nu kända ”massturismstäder” vid Medelhavet. Och det har sina egna festiviteter. En flaska vodka på bordet, groggvikra och så börjar man sjunga högt och tydlig tills man sloknar ” babuska och andra folkvisar hörs i sommarnatten”…………….grisfest på ryska ?. Var ska vi tar vägen när det kommer……………

Semestermode: Hurghada har redan under Nasserstid varit ett semestermål för ryska soldater stationerad i Egypten. Nu har osteuropa invaderad – tack och lov hade vi inte någon längtan just ditt……….för mycket östeuropeiska damer över 40 i smala tajta hotpants. (Obersvation1 flygplatsen Hurghada när folk väntade på många flygplan till föredetta sovjetiska republicker.) Oberservation 2 Det har varit flest damsällskaper som reste iväg……………..hörde att ryskagubbar dör tidigit. Kanske man festar upp arvet……….