Gustav Trägårdh var kanske mest överraskad själv. När resultatet lästes upp var han lugnet själv. Christofer Ekman från F12, som tävlade för tredje gången, var mycket, mycket besviken. För första gången tävlingen av stapeln i Globen Annexet vilket lockade en storpublik.

De tävlande var Magnus Persson, Carl Michael, Daniel Räms, Pontus! och Christofer Ekman, F12, (samtliga Stockholm) samt Linus Ström, Thörnströms Kök, Sebastian Höckert, Swedish Taste och Gustav Trägårdh, Basement.

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning. Vinnaren får ta emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj. I år skickade 127 kockar in tävlingsbidrag och 24 tog sig till semifinal. Kockarna tävlar med bästa recept på valfri varmrätt, med villkoret att minst en mejeriprodukt utöver smör ska ingå samt en rätt med en råvarukorg som de får reda på 45 minuter innan matlagningen ska börja