Vad har dataprogrammet Microsoft Exchange, miljöbilen Toyota Prius och en hundvalp gemensamt?

Jo, de går numera att hyra. En av de starkaste trenderna just nu är hyrestrenden, som tar sig många uttryck och framför allt förändrar många affärsmodeller. Ett illustrerande exempel på denna trend är att Microsoft (äntligen) har insett att det är Internet som gäller även för program och börjar sälja hela paket med onlinetjänster. Microsoft inför först hyresalternativet i USA, men tjänsten kommer till Sverige nästa år. När det gäller bilar kan man konstatera att allt färre köper egen och allt fler hyr. Samtidigt har det sedan ett antal år tillbaka varit populärt att hyra hund i Japan för att ta en promenad eller imponera på en ny bekantskap och i USA kan man gå in på Flexpetz.com och dela hund med grannen.