Trend: Bistronomie

Små krogar, stor gastronomie – så är receptet från kökschefen Yves Camdeborde. I slutet at 90 talet öppnade hand en Bistro i 14 Pariser arrondieesment. Han hade inte mera pengar- till förfogande. Han gjorde nur penningbristen en trend och erbjuder kreative kök till rimliga priser. Hans koncept, har gjord Succe bland det yngre kockkollegor och den franska Bistrokulturer har fatt nu en uppswing – bort från turistfällor, unga begåvade restaurangmänniskor som sätter värdskapet förre stjärnor har lyft matkulturen bort från feudalsystemet. Succe idag måste du väntar atta måndader på ett bord på ”La reglade” eller ” Chateaubriand på kvällen. Men detta betyder inte höga priser – 2005 skapade Sebastien Demorand, journalist vid det franska Lifestyle Magasinet ”Zurban” för denna Trend en namn. ”Bistronomie”. Även i Frankrike vaknar men till.

My cooking is innovative, but it is anchored to the best traditions of the French kitchen; which makes for perfect modern food. Today, places where the chef is still in the kitchen cooking everything from scratch are becoming rarer and rarer. The luxury now is honestly made, high quality food, traditionally cooked but prepared with creative intelligence. I put my money and my reputation on the best produce I can buy and then prepare it the way I would, for me and my friends.” says Yves Camdeborde.

La Régalade, 49 avenue Jean Moulin
75014 Paris. Tel. 33 1 45 45 68 58