Sverige har rest sig sedan 1900 talet från ett fattigt bondesamhälle, där en stor del av invånare flydde misären till andra sidan av atlanten och resten av världen.

Men det som har varit kvar har tillsammans byggd upp sedan ett land som har varit förebild för många nationer fram till 1970 talet. DESSA TOG SJÄLVA ANSVAR FÖR SITT LIV.

Men det fanns en baksida – Landet blev rikare. Politiken vilde mera och tog mer och mer ansvar från medborgarna – staten skulle ju sköta allt. Man frågade inte längre vad jag kan göra för staten – utan vad staten ska gör för mig.

Vad hände – under en lång till har vi blivit drillat att staten skulle tar hand om oss överallt. Men det hade ett pris – den offentliga ” Curling apparaten” växte och växte. Det kostade pengar………………….

Som vi vet eller bör veta har ju staten inte några egna pengar utan – dessa pengar kommer från medborgarna och företagen via skatter.

Dessa höga skatter vill ju ingen betala – utan vi alla krävde av politiken att sänker skatterna……………………men man behöll hela ”Curling apparaten”……

Som konsekvens blev det nerskärningar i det vitala delar av ”Curling apparaten” dels att vi ska tar hand om en mycket större antal människor, med samma resurser. Men även att allt fler inte tillför pengar via skatter utan erhåller i stället bidrag till allt och alla. Det som drabbas är det som verkligen skulle behöver statens hjälp.

Man kan ju bara konstaterar att samhället är ”söndercurlad” av staten och politikerna– medborgarna/företag tar inte något ansvar själva utan förväntar sig att någon annan löser deras problem………………….Det sämsta exempel är ju att någon som har jobbat och slitet i 50 år hela sitt liv i ett låglöneyrke erhåller i stort sett samma garantipension än någon som inte har jobbat……………………..

Det börjar med att vi kastar skräp i det offentliga rummet – och kräver att någon annan plockar upp detta – tills att en VD kör via spekulation företag i botten och kräver att staten hjälper till för att täcka förlusterna.

Och alla som har kommit till landet och uppvuxit det senast 20 år – har fatt lära sig system och är uppvuxen med ”Curling staten”.

Dags att tänka till – Medborgare och företag måste ta mera ansvar själv för sina utmaningar och staten bör begränsa sig till det basala uppgifter det ska sköta enligt Sveriges lag –    Politiker KILL YOUR DARLINGS ……………………eller höjer skatterna igen